Kristina Božič

Po poklicu je novinarka. Želja po pripovedovanju zgodb posameznikov z vseh delov sveta se je prepletla s študijem o mednarodnem kazenskem pravu in človekovih pravicah. Že trinajsto leto piše o ljudeh, ki vztrajajo v svojih aktivnostih, da bi dosegli večjo pravičnost in spoštovanje človekovih pravic; tako na ulicah kot na delovnih mestih, v lokalnih in globalnih bojih. Trenutno dela kot novinarka pri časopisu Večer.

Irena Butoln

 

Upokojenka z diplomo iz germanistike, ki svoj čas zapolnjuje s številnimi prostovoljnimi aktivnostmi, med drugim že nekaj let na ljubljanskem Dnevnem centru aktivnosti za starejše –Gosposvetska poučuje nemščino. Dlje časa je bila tudi prostovoljka Unicefa. Neguje ljubezen do potovanj ter odkrivanja drugih dežel in navad, med hobiji izpostavlja umetniške vidike: ples, film, knjige, pa tudi gledališče. Trenutno jo lahko vidite tudi na odru, saj sodeluje pri projektu raziskave položaja starostnikov v Sloveniji pod vodstvom Hane Vodeb in režiserja Tina Grabnarja v predstavi Starci Gledališča Glej.

Oksana Sarkisova

 

Direktorica Mednarodnega festivala dokumentarnih filmov na temo človekovih pravic Verzio v Budimpešti, raziskovalka na Blinken OSA Archive in soustanoviteljica platforme za vizualne študije na Srednjeevropski univerzi (CEU). Raziskuje področje filmske zgodovine, sodobne ruske in vzhodnoevropske kinematografije ter amaterske fotografije. Na CEU predava vizualno teorijo, politiko spomina, dokumentarni film in človekove pravice ter ustvarjanje dokumentarnih filmov za zgodovinarje. Poleg tega je vodila poletni šoli Documentary Cinema in the Digital Century (2013) in Screened Memories: Historical Narratives and Contemporary Visual Culture (2016), kot mentorica je sodelovala na delavnicah Kino brez meja, Caucadoc in na Poletni šoli o filmu in človekovih pravicah v Galwayju ter bila članica žirij na mednarodnih filmskih festivalih v Nürembergu, Kijevu, Zagrebu, Varšavi, Tbilisiju in Benetkah.