Rok Biček

Režiser in producent (1985), član Društva slovenskih režiserjev in Društva filmskih producentov Slovenije. Njegov celovečerni prvenec Razredni sovražnik (2013) je prejel nagrado fedeora na beneškem Tednu kritike, uvrščen je bil v izbor Variety’s 10 Directors to Watch ter bil finalist za nagrado lux, ki jo podeljuje Evropski parlament. Na Festivalu slovenskega filma (FSF) je med drugim prejel nagrade za najboljši film tako po mnenju strokovne žirije kot tudi kritikov in občinstva. Celovečerni dokumentarni film Družina (2017) je prejel veliko nagrado na Tednu kritike v Locarnu in bil prikazan na festivalu IDFA v Amsterdamu. Na FSF je prejel nagrado za najboljši film.

Rok Biček vodi produkcijsko hišo Cvinger film s podružnico na Dunaju. Osredotoča se na dolgoročno sodelovanje z režiserji svoje generacije, kot so Olmo Omerzu, Sara Kern in Maja Prelog. Rok trenutno pripravlja svoj tretji celovečerni film Črna mati zemla, ki nastaja po istoimenski literarni predlogi hrvaškega pisatelja Kristiana Novaka.

Tina Plahutnik

 

Po izobrazbi socialna delavka. Kot prostovoljka in pozneje profesionalno se ves čas srečuje z otroki in mladostniki. Več let že piše članke o vzgoji za revijo Zmajček. Vedno je imela poseben občutek za marginalizirane skupine, delala je z gibalno oviranimi in otroki z motnjami v duševnem razvoju ter srednješolskimi osipniki. Tina je svetovalna delavka v osnovni šoli, največ pozornosti namenja učenju sobivanja, odnosom in počutju med vsemi šolskimi deležniki.

Z Amnesty International sodeluje od leta 2010. Sodelovala je pri nastanku zbirke priročnikov Spoštuj moje pravice, spoštuj moje dostojanstvo. Več let je bila članica žirije pri natečaju mladih za kratki dokumentarni film na temo človekovih pravic, ki ga je v sodelovanju s Festivalom dokumentarnega filma organizirala slovenska Amnesty International.

Maryse Hendrix

 

Maryse Hendrix (Belgija) je kriminologinja ter strokovnjakinja za transgeneracijsko in skupinsko psihologijo. Več let je živela v Libanonu in Kongu. Njene delovne izkušnje obsegajo delo s težavnimi mladimi, mladoletnimi prestopniki in ljudmi s telesnimi ovirami ter delo na področju pravic žensk in spolov. Trenutno je predsednica Sveta za enakost spolov.

Sodeluje z belgijskim Festivalom des Libertés, tudi kot članica žirije. Prostovoljka Amnesty International je od leta 1985, med drugim je bila devet let članica izvršnega odbora Amnesty International Belgija (francosko govoreči). V tem sklopu je trenutno koordinatorka kulturnih dogodkov in v tej vlogi sodeluje z ljudmi z različnih umetniških izrazov, med drugim s področja režije, pisateljevanja, slikarstva ... Ob robu gledaliških predstav, po filmih ali na knjižnih sejmih organizira razprave o človekovih pravicah.

Rada potuje in srečuje ljudi ter odkriva njihove navade in način življenja. Med drugim je potovala po Indiji, Laosu, Kambodži, Vietnamu, Mjanmaru, Peruju, Kubi ...