SL

  Žirija

  Margje de Koning se je po končanem študiju dvanajst let ukvarjala z režijo dokumentarnih filmov za različna televizijska podjetja. Nekaj let je kot profesorica na Univerzi v Amsterdamu tudi poučevala o dokumentarnih filmih. Avgusta 2004 je postala urednica pri 52’ docs, kar je pomenilo produkcijo in koprodukcijo kreativnih dokumentarnih filmov o sodobnih družbenih, družbeno-kulturnih in moralnih vprašanjih z močnim poudarkom na človekovih pravicah. V ospredju so bile nizozemske teme, seveda pa tudi zgodbe z drugih delov sveta. Od januarja 2005 je bila odgovorna za televizijski oddelek na javni radiotelevizijski hiši IKON, januarja 2012 pa postala tudi vodja TV-programov, radia in novih medijev. Januarja 2016 je prevzela vlogo vodje dokumentarnih filmov za EOdocs, ki se ukvarja s filmi iz človekovih pravic, filozofije, vere, okolja ipd. Septembra 2019 je zapustila javno radiotelevizijo, da bi prevzela umetniško vodenje filmskega festivala Movies that Matter.
  Siniša Gačič je končal študij filmske in televizijske montaže ter televizijske režije na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Kot novinar in režiser od leta 1999 sodeluje z različnimi uredništvi na Televiziji Slovenija, kjer je režiral več dokumentarnih filmov. Leta 2014 je posnel celovečerni prvenec Boj za, ki je na Festivalu slovenskega filma prejel nagrado vesna za najboljši celovečerni film. Njegov zadnji dokumentarni film Hči Camorre je bil nagrajen z vesno za najboljši dokumentarni film. 

  Kaja Atanasova je diplomirana socialna delavka in študentka magistrskega programa Fakultete za socialno delo, kjer obiskuje modul Socialna pravičnost in radikalne perspektive v socialnem delu.  Je tudi mladinska delavka pri zavodu Mladi zmaji in učiteljica angleščine za otroke. Dejavna je v človekovih pravicah, predvsem jo zanimajo področja migracij, spola in LGBTQI+. V prostem času je prostovoljka pri Društvu DIH in koordinira tutorke na Fakulteti za socialno delo. V študijskem letu 2021/22 je obiskovala obštudijsko dejavnost Akademija Amnesty: Človekove pravice v praksi, ki jo slovenska Amnesty na Univerzi v Ljubljani izvaja v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede. Članstvo v žiriji je praktični del obštudijske dejavnosti.

  Ministrstvo za kulturo
  Automatic servis
   

   

  Partnerji

  kinodvor
  Kinoteka