SL

  VOD (video on demand)

  Ogled filmov na 23. Festivalu dokumentarnega filma

  23. Festival dokumentarnega filma (FDF) bomo spremljali na VOD-platformi Cinesquare.net. Na spletni strani festivala www.fdf.si bo ob vsakem filmu na voljo gumb Ogled filma, ki vas bo peljal neposredno na platformo VOD.

  Cena ogleda filma

  Cena ogleda posameznega filma je 6'50 EUR.

  Ogledi kratkih filmov v okviru retrospektive Matjaža Ivanišina Che Sara, Štirje arhitekturni filmi, Hiške in Karpopotnik so brezplačni, cena za ogled celovečernih filmov Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba in Playing Men je 3 EUR. 

  Kje kupim kodo za ogled filma?

  Na spletni strani www.fdf.si temeljito pregledate program in izberete filme, pri vsakem filmu je tudi polje NAKUP. Če še niste prijavljeni, to storite v prodajni sistem Cankarjevega doma, dodajte izbrane filme v virtualno košarico in opravite plačilo z izbranim plačilnim sredstvom. Na virtualni vstopnici, ki jo prejmete, je zapisana koda, ki jo vnesete v Cinesquare.net.

  O super, ena koda velja za vse filme?

  Ne, vsak film ima svojo kodo. Koda je veljavna štiri ure od vnosa v Cinesquare.net, tako da lahko izbrani film ustavite, vrtite nazaj ali preskakujete prizore, vendar morate ogled končati v štirih urah.

  Aha, torej ima vsak film svojo unikatno, neprenosljivo kodo?

  Tako je.

  In dobim jo tako, da kupim vstopnico na spletni strani CD?

  Res je. Koda bo zapisana na vstopnici.

  Kako deluje Cinesquare?

  Zelo preprosto. Na spletni strani Cinesquare.net se registrirajte tako, da sledite navodilom. Ko registracijo opravite, odprite zavihek festivali in izberite Festival dokumentarnega filma. Filmi so razvrščeni po sklopih ali po abecedi, kot vam je ljubše. Izberite film, kliknite gumb za predvajanje, vnesite kodo in že ste v svoji lastni udobni kinodvorani.

  Na katerih napravah lahko gledam filme?

  Filme lahko preko portala Cinesquare / Festival dokumentarnega filma gledate na: osebnem ali prenosnem računalniku, tablici, televiziji s sistemom Android Box ali mobilni napravi preko spletnega in mobilnega brskalnika. Podprte različice brskalnikov so Chrome 60+, Firefox 40+, Safari 5+, IE 11+ ter različici Android in iOS. Filme lahko gledate tudi na predvajalniku Chromecast. 

  Kako povežem telefon ali prenosni računalnik za ogled filmov na televizijskem zaslonu?

  To lahko storite preprosto preko WiFi-ja in predvajanje prenesete na televizijski zaslon. Če televizor ni pameten, lahko napravo povežete prek kabla HDMI in uživate v gledanjem filmov na večjem zaslonu.

  Ali si lahko film ogledam tudi v tujini?

  Žal ne, ogled filmov je omejen le na območje Slovenije, saj so domači distributerji lastniki pravic zgolj za Slovenijo in tudi producenti Festivala dokumentarnega filma podelijo pravice za festivalsko predvajanje v Sloveniji.


  Kako vklopim podnapise?

  S predvajanjem filma se samodejno vklopijo slovenski podnapisi. Če se ne zaženejo, lahko z gumbom CC na desni strani zaslona aktivirate katerega od razpoložljivih podnapisov. Zaženete jih s klikom na želeni jezik. Med nastavitvami (subtitles settings) lahko po želji spremenite barvo in ozadje podnapisov.


  Je film na VOD lahko razprodan?

  V želji, da bi ohranili klasično kinoizkušnjo, smo se skupaj z distributerji odločili, da bo za vsak film, ki je na ogled prek VOD, na voljo približno enako število vstopnic, kot bi jih bilo v dvoranah po Sloveniji v času Festivala dokumentarnega filma (FDF). Če bi si na FDF določen film ogledalo neomejeno število gledalcev, bi namreč izčrpali vso njegovo potencialno publiko v kinematografih. V primeru velikega zanimanja je film tudi prek VOD lahko razprodan.

  Kaj pa spremljevalni program?

  Spremljevalni program lahko spremljate na FB-strani Festivala dokumentarnega filma  in YT Cankarjevega doma.

  Kaj pa festivalsko središče?

  Je letos najlepše, saj je pri vas doma.

  Za dodatna pojasnila in pomoč pri nakupu smo na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

  Podpora uporabnikom (od 10. do 22. ure)

  M +386 41 437 394
  E Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Splošna pravila in določila o ogledu filmov 23. FDF na spletu

  Ogled filmov 23. FDF je omogočen s platformo VOD (video on demand) Cinesquare.net, in to le na območju Slovenije (s slovenskim IP-naslovom). To je pogojeno s pravicami za predvajanje filmov, ki jih je Ljubljanski mednarodni filmski festival lahko pridobil izključno za Slovenijo. 


  Vsi filmi imajo slovenske podnapise, nekateri tudi angleške. 

  Cena za ogled posameznega filma je 6 EUR.
  Ogledi kratkih filmov v okviru retrospektive Matjaža Ivanišina Che Sara, Štirje arhitekturni filmi, Hiške in Karpopotnik so brezplačni, cena za ogled celovečernih filmov Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba in Playing Men je 3 EUR.

  Ogled filmov je mogoč le med trajanjem festivala, to je od 24. marca 2021 od 00.01 do 31. marca 2021 do 23.59. Zadnji nakup kode za ogled filma na 23. FDF je mogoč 31. marca 2021 ob 20. uri.

  6-mestna koda za ogled filma je neprenosljiva ter je aktivna le pod enim uporabniškim imenom in na eni napravi.

  Ogled posameznega filma je treba dokončati v štirih urah po tem, ko ga začnete gledati. Po tem času je koda za ogled filma neveljavna. 

  Menjava kode za ogled filma po nakupu ni mogoča, prav tako ni mogoče zahtevati  vračila kupnine. 

  Če kupljene kode ne uporabite, zanjo ne vračamo kupnine. 

  Ob dokazani tehnični napaki pri ogledu filmov, ki je posledica delovanja organizatorja ali platforme Cinesquare.net, bomo kupnino vrnili do konca leta 2021. 

  V primeru drugih tehničnih napak, ki niso v odgovornosti organizatorja, ne vračamo kupnine. 

  Pridružujemo si pravico do spremembe programa. 
   
  Veljajo vse splošne informacije in pogoji nakupa vstopnic Cankarjevega doma, objavljeni na https://www.cd-cc.si/splosne-informacije-in-pogoji,
  ter splošni pogoji uporabe platforme Cinesuare.net, objavljeni na https://cinesquare.net/#/faq, https://cinesquare.net/#/privacy-policy in https://cinesquare.net/#/terms-conditions.

  Za dodatna pojasnila in pomoč pri nakupu smo na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Uživajte v filmih 23. Festivala dokumentarnega filma! 

  Vse filme na 23. Festivalu dokumentarnega filma si je mogoče ogledati od 24. 3. 2021 od 00.01 do 31. 3. 2021 do 23.59.