Dekliška druščina
Girl Gang
Girl Gang
Vsakdan sodobnih vplivnežev je naporna stvar, kar na svoji koži občuti Leonie, 14-letna srednješolka iz okolice Berlina, ki na družabnih omrežjih in še posebej na Instagramu zbira na desettisoče sledilcev. Izvedenci za družbene medije in prodajo ji svetujejo profesionalizacijo, kar njena starša zagrabita z obema rokama; kot njena menedžerja bosta iz Leonie zelo hitro ustvarila megazvezdo virtualnega okolja, ob njej najstnice v redkih živih nastopih vreščijo kot ob stiku z glasbenimi pop zvezdami. Ampak vplivništvo terja davek, Leonie je kljub obiskovanju šole odtujena od vrstnikov, imperativ neprestanega objavljanja novih »vsebin« in promoviranja modnih izdelkov in dodatkov je utrujajoč. Ko doseže milijontega sledilca, se, jasno, pojavijo tudi prvi glasni kritiki.


»Sprva sem nameravala posneti film o skupini deklet, Leonie in njenih prijateljicah. Ob začetku snemanja sem hitro ugotovila, da film ne govori o Leonie in njenih prijateljicah, temveč o njej in njeni družini. To je bilo jedro zgodbe. Ko sem se poglobila v svet Leoniejinih družbenih medijev, se mi je posvetilo, da sodobna dekliška druščina ni več skupina deklet v parku. Gre za milijone deklet, ki se družijo na spletnih medijih. Čeprav sem preusmerila žarišče, je prvotno izbran naslov filma postal še bolj relevanten.« (Susanne Regina Meures)


SO, 11., in PO, 13. marca - ODPADE
Pogovor z režiserko Susanne Regina Meures po filmu Dekliška druščina
Sporočamo, da se Susanne Regina Meures, režiserka filma Dekliška druščina, ne bo uspela udeležiti Festivala dokumentarnega filma, zato pogovora po projekcijah 11. in 13. marca odpadeta. .
Sekcija: MITI, IKONE, MEDIJI
Režija: Susanne Regina Meures
Država, letnica: Švica, 2022
Trajanje filma: 98
Podnapisi: angleščina, slovenščina
Jezik: nemščina, angleščina

Ogled filma v kinematografih:

sob., 11.03.2023 16:45 Kosovelova dvorana Nakup
pon., 13.03.2023 21:00 Kosovelova dvorana Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo storitev VOD za izbrani film ni omogočena
Prodaja:
Rise And Shine
anja.dziersk@riseandshine-berlin.de
Deli povezavo
Filmografija
Julie will mehr (2013); Raving Iran (2016); Saudi Runaway (2020)