Vse, kar diha
All That Breathes
All That Breathes
V New Delhiju, enem najbolj onesnaženih mest na svetu, sta se brata Saud in Nadeem že pred leti odločila za nenavadno misijo: črnim škarnikom, ki zaradi onesnaženega zraka množično padajo z neba, pomagata in jih skušata znova postaviti na noge. Njuna improvizirana bolnišnica za ujede pa ni najbolj opremljena, zato upata na mednarodno finančno podporo, ki bi jima omogočila postavitev klinike za ptice. Film z močnim naravovarstvenim sporočilom; v megamestih tretjega sveta ekološki kolaps ni stvar prihodnosti, temveč sedanjosti.SR, 15. marca
Pogovor po projekciji filma Vse, kar diha
Gost: doc. dr. Al Vrezec iz kustodiata za vretenčarje Prirodoslovnega muzeja Slovenije. Strokovno vodi Slovenski center za obročkanje ptičev, raziskovalno se ukvarja z biologijo in ekologijo sov. Je nosilec in predavatelj predmeta Ornitologija na bolonjskem magistrskem študiju Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Za svoje delo je prejel več nagrad in priznanj.
Po končanih projekcijah je vstop na pogovore po filmih prost.

»Moj prvi celovečerni dokumentarec Cities of Sleep je New Delhi raziskoval skozi perspektivo spanja. S poudarkom na 'spalni mafiji' mesta (ki nadzoruje brezdomne, kdo spi kje in kako dolgo, ter njihovo kakovost spanja), sem spanje uporabil kot politično, filozofsko in estetsko prizmo, skozi katero sem reflektiral o mestu. S tem filmom črpam iz čarobnosti neba. Želim, da bi gledalci ob odhodu iz kina instinktivno pogledali navzgor – da bi nebo in ptice na njem uzrli kot še neznane, čudovito eksotične stvari.« (Shaunak Sen)
Sekcija: AKTUALNI, DRUŽBENO KRITIČNI
Režija: Shaunak Sen
Država, letnica: Indija, VB, ZDA, 2022
Trajanje filma: 97
Podnapisi: angleščina, slovenščina
Jezik: hindujščina

Ogled filma v kinematografih:

sre., 15.03.2023 17:30 Kinodvor Nakup
pet., 17.03.2023 19:30 Kosovelova dvorana Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo storitev VOD za izbrani film ni omogočena
Prodaja:
The Film Collaborative
jeffrey@thefilmcollaborative.org
Deli povezavo
Filmografija
Cities of Sleep (2015)